header

tri-color

Schildersbedrijf van Winsum
Dr. Wiersemahof 30
8264 DB KAMPEN
T: 06 41 94 62 26
E: info@schildersbedrijfvanwinsum.nl

 

Wat zeggen onze klanten?

aangesloten-bij-01
aangesloten-bij-02
aangesloten-bij-03
aangesloten-bij-04
aangesloten-bij-05

Enkel glas

Enkel glas komt vaak voor in de wat oudere woningen. Vaak gaat het om een kleine ruit in een schuur of bijkeuken, maar zo heel af en toe komen we toch nog eens een grote enkele glas ruit tegen bijvoorbeeld in een woonkamer of slaapkamer. Deze ruiten zijn vaak afgewerkt met stopverf of glaslatten. Het grote nadeel van enkel glas is dat het erg slecht isoleert, zo zie je vaak wanneer er binnen wordt gestookt de enkele glazen ruiten beslaan. Mocht het enkel glas breken dan adviseer ik in de meeste gevallen het te vervangen door dubbel glas.

 

Enkel glas vervangen voor dubbel glas (isolerend glas)

Tegenwoordig wordt het enkel glas vaak vervangen voor dubbel glas. Dit scheelt aanzienlijk op de energie rekening. Zo kun je bij een doorsnee rijtjeshuis met 20m2 aan glas volgens een berekening van Milieu Centraal 243 euro per jaar aan energiekosten besparen. Omdat het enkele glas minder ruimte in het kozijn gebruikt dan dubbel glas, kan er sprake zijn te weinig ruimte in het kozijn. Dit is vaak op lossen met nieuwe glaslatten. In sommige gevallen dien je het kozijn te vervangen.

 

Vragen over het vervangen van enkel glas?

Heeft u vragen over glaszetten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag advies en kunnen u een vrijblijvende offerte verstrekken.

enkel glas enkel-glas-vervangen

.